En «tittyboy» er en pysete gutt/mann, eller en voksen kar som fortsatt er veldig avhengig av, og bor hjemme hos, mamma. Hun vasker klærne hans, lager middag til han, og passer på at han har alt han trenger.
En «tittyboy» er en pysete gutt/mann, eller en voksen kar som fortsatt er veldig avhengig av, og bor hjemme hos, mamma. Hun vasker klærne hans, lager middag til han, og passer på at han har alt han trenger.
Ordet «jelly» kommer fra engelske «jealous», som betyr sjalu/misunnelig.
Når noe ser ut som et bomba horehus, så er det rotete og ting ligger strødd overalt. Vi vet ikke opphavet, men mistenker at det fordi det ligger klær overalt.
Å ghoste noen er å slutte å svare på meldinger og telefoner, og dermed bli helt usynlig – som et spøkelse.
I gamle dager (sånn 90- og 2000-tallet) da vi spilte skytespill sammen i sofaen hos venner, var skjermen delt opp for hver enkelt spiller. Da var ghosting å se på de andres bilde for å se hvor de befant seg i spillet.
Uttrykket «å ha en høne å plukke med noen» betyr å ha noe uoppgjort, at man har en konflikt gående som ikke har blitt løst. Kommer trolig fra gammelt av, mulig av at å plukke fjær av en høne tar såpass lang tid, at man på den tiden vil klare å finne en løsning på uoverensstemmelsen.
At noe er kaputt betyr at det er ødelagt, utslitt eller ferdig. Ordet kommer fra latin «caput» (=hode), og har hatt en lang reise før dagens bruk.
Man kan bruke «kaputt» om ødelagte ting, men også om å selv være utslitt. For eksempel: «Nei, jeg orker ikke å være med, jeg er helt kaputt».
For de spesielt interesserte:
«Caput» er hode på latin, «capoter» er fransk for å kantre (på en måte velte/gå med hode først), «être capot» (= være kaputt), ble brukt i kortspill for å tape. Ordet ble derfra tatt inn på tysk og ble til «kaputt», som igjen er det vi bruker i Norge.
Ordet «scam» brukes om lureri, juks. «Ikke trykk på lenken i mailen, det er scam».
Kan brukes som verb – å bli scamma/scammet.
Et snålt uttrykk, som hverken (som forøvrig også kan staves verken) vi eller Språkrådet har blitt helt kloke på opphavet til.
Uttrykket brukes for å beskrive noe som skjer overdrevent ofte eller noe som det er overskudd av. Språkrådet har en artikkel der de går litt i dybden på uttrykkets opphav – les den her.
Er du sassy er du overdrevent frempå og selvsikker. En besserwisser med attitude.
Slangordboka
Slangordboka.no av BLIPAPPA / ALLTIDFREDAG | Org.nr. 927107201 | post@slangordboka.no
Når du har trykket send inn kommer du til siden der du kan delta i trekningen av 24 bokser med brus.